Tybring-Gjedde: - Tabu å være kritisk til islam

Christian Tybring-Gjedde (Frp) mener ytringsfrihetsdebatten er preget av prinsippløs politisk korrekt flokkmentalitet

Christian Tybring-Gjedde (Frp) mener ytringsfrihetsdebatten er preget av prinsippløs politisk korrekt flokkmentalitet Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Christian Tybring-Gjedde (Frp) mener ytringsfrihetsdebatten etter terrorangrepene i Paris, er preget av prinsippløs politisk korrekt flokkmentalitet

15.01.15 07:18

- Det er lett å være for ytringsfriheten så lenge du ikke må ta noen konsekvenser av det, når det ikke koster deg noe og når det store flertallet er enig med deg, sier Frp-representanten til avisen.

- Å være kritisk til islam er blitt tabu. Folk tør ikke å ytre seg og pålegger seg en stor grad av selvsensur, fortsetter han.

Tybring-Gjedde trekker fram behandlingen av Max Hermansen, som var en av de ansvarlige under Pedigas demonstrasjonen i Oslo mandag.

- Hermansen er i ferd med å bli utestengt og isolert. Han er sykemeldt fra jobben sin som lærer. Han fremmer sitt budskap på idealistisk vis, etter sin overbevisning. Nå står han helt alene, slik Vebjørn Selbekk sto alene i 2006, sier han til Dagbladet.

Han mener journalister og politikere ikke våger ta i Hermansen med ildtang.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.