RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tybring-Gjedde med harde asylkrav

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp) vil ikke godta at Venstre og KrF får avgjøre Norges asyl- og innvandringspolitikk.

Regjeringspartiene møter mandag Venstre og KrF om hvordan avtalen om Norges asyl- og innvandringspolitikk skal videreføres og tolkes, melder NRK.

– Vi kan ikke ha et mindretallsdiktatur der to minipartier på 5 prosent bestemmer landets fremtid med hensyn til asyl og innvandring. Det er altfor alvorlig til at to minipartier kan bestemme, sier Christian Tybring-Gjedde til NRK.

Stortingsgruppene skal senere ta stilling til resultatet av forhandlingene mellom regjeringene og støttepartiene, og Tybring-Gjedde er klar på at det ikke er sikkert at han uten videre vil godta det justisminister Anders Anundsen (Frp) har forhandlet fram.

– Dersom det er for mange smutthull og for mange steder der det er rom for tolkning, så stemmer jeg mot, sier han.

Tybring-Gjeddes krav er at færre får opphold, at det etableres lukkede asylmottak, at de som får avslag sendes raskt ut og en 24-årsgrense for familiegjenforening.

I avtalen som ble forhandlet fram mellom regjeringen og støttepartiene i fjor høst, fikk Frp gjennomslag for strengere regler for familiegjenforening, mens Venstre og KrF sørget for et amnesti for noen av asylbarna som har bodd lenge i Norge.

Stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold ledet forhandlingene for KrF. Han håper partene kommer fram til varige løsninger som kan hjelpe flere av asylbarna som har bodd lenge i Norge.

– Jeg kan ikke love at det vi kommer fram til fører til at alle lengeværende barn får bli, men vi gjør i hvert fall en jobb for å få på plass en god, varig løsning som i større grad legger vekt på det barnefaglige, sier Bekkevold. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere