Gå til sidens hovedinnhold

Tybring-Gjedde med ny bredside mot regjeringskolleger

Frps Christian Tybring-Gjedde kommer med ramsalt kritikk av Venstre, KrF og Høyre i saken med den terrorsiktede, norske 29-åringen.

Kvinnen kom i helgen til Norge sammen med sine to barn, og søndag holdt hennes forsvarer pressekonferanse om saken. Tybring-Gjedde viser i en uttalelse på Facebook til at norske myndigheter tidligere har tilbudt kvinnens sønn helsehjelp mens de oppholdt seg i Syria.

– Kvinnen avslo slik hjelp, skriver Frp-politikeren, som sitter i Frps sentralstyre og i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget.

Les også: Den terrorsiktede IS-kvinnen erkjenner ikke straffskyld

Han viser til at kvinnen i stedet satte sitt eget «velvære først og krevde at hun selv skulle være med på reisen til Norge.»

– Norske myndigheter gir etter for dette kravet og henter, under angivelig svært høy risiko, kvinnen og hennes to barn til Norge. Dette mener tre partier i regjeringen er å utvise et moralsk ansvar, skriver Tybring-Gjedde.

– Disse partiene mener sågar at dersom det syke barnet hadde dødd i IS-leiren, ville norske myndigheter vært ansvarlig for guttens død. Det finnes ingen logisk sammenheng i et slikt resonnement, skriver han.

Les også: PST i beredskap mot høyreekstreme etter retur av IS-kvinne

Les også: Frp-exit kan utløse lederstrid

Les også: Dale: – Mitt moralske kompass feiler det ingenting

Kommentarer til denne saken