*Nettavisen* Nyheter.

Tybring-Gjedde råder Frp til å gå ut av regjeringen

Frps Christian Tybring-Gjedde råder partiet til å gå ut av regjering. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Frps stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde mener partiet bør gå ut av regjering som følge av avtalen om å ta imot flere flyktninger fra Syria.

11.06.15 16:31

– Det er mitt råd, sa Tybring-Gjedde før han gikk inn på det ekstraordinære gruppemøtet i partilokalene i Tostrupgården ved Stortinget klokken 15. På møtet skal Frps statsråder og stortingsrepresentanter diskutere avtalen som er inngått på Stortinget om flyktninger fra Syria.

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen sier han vil se det endelige Syria-forslaget før han tar stilling til om partiet burde gå ut av regjeringen eller ikke. Men Hagen utelukker ikke at Frp trekker seg fra regjeringen.

Les også: Hagen utelukker ikke at Frp trekker seg fra regjeringen

Les også: Carl I. Hagen: - Erna har sviktet

Frp motsetter seg kraftig å hente flere kvoteflyktninger til Norge, men Frp-leder Siv Jensen tonet onsdag ned enhver antydning om en forestående regjeringskrise.

– Det er naturlig at stortingsgruppen til Fremskrittspartiet får mulighet til å drøfte avtalen i sin fulle bredde. Den kom i går på et tidspunkt da vi satt og diskuterte helt andre saker, sa Jensen på vei inn til gruppemøtet.

Justisminister Anders Anundsen og inkluderingsminister Solveig Horne får et særlig ansvar for å følge opp avtalen om å hente 8.000 kvoteflyktninger til Norge de neste tre årene.

– Nå må jeg forte meg inn på gruppemøtet, var det eneste Anders Anundsen ville si da han ankom Tostrupgården litt over 15.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag