Frp har mistet tålmodigheten med støttepartiene, ifølge ham.

- Hvis Venstre fortsetter å herje på denne måten, blir ikke denne regjeringen sittende stort lenger, sier stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde til Klassekampen.

Han advarer mot å gjøre alvor av truslene om å stille mistillitsforslag

- Gjør de det, vil det automatisk føre til at hele regjeringen går av. Alt annet er useriøst. Da vil det ikke lenger eksistere noen samarbeidsavtale, sier han.

– Vil bety slutten

Valgforsker og NTNU-professor Anders Todal Jenssen er enig med Tybring-Gjedde og sier et mistillitsforslag mot Anundsen vil bety slutten for regjeringen.

- Vi har ingen tradisjon i Norge for mistillitsforslag som bare rammer en enkelt statsråd. Praksisen har vært at statsministeren stiller seg og sin regjering bak statsrådene. Vel vitende om at et mistillitsforslag vil felle både regjeringen og samarbeidsavtalen, tror jeg ikke Venstre kommer til å fremme det med det første, sier han til Klassekampen.

Frustrasjon og sinne

Sinnet mot justisministeren hos regjeringens to støttepartier Venstre og Kristelig Folkeparti (KrF) har økt i styrke etter høringen i asylbarnsaken på Stortinget fredag.

Venstre hadde en rekke fylkesstyreårsmøter i helgen. Flere av dem valgte å komme med svært kritiske uttalelser til statsråden. Både Troms og Rogaland Venstre vedtok likelydende uttalelser om at de ikke lenger har tillit til justisministeren.

Også i Kristelig Folkeparti er det stor frustrasjon.

- Ingenting av det som har kommet fram, tyder på at Anundsen har gjort noe i skriftlig form for å ivareta asylbarnavtalen. Jeg reagerer også på at han legger skyld på underliggende etater. Mitt signal til stortingsgruppen er at jeg ikke skjønner at det går an å ha fortsatt tillit til ham etter dette, sier leder av KrFs fylkestingsgruppe i Akershus, Lars B. Salvesen, til NTB.

Omdømme-ekspert: - Veldig bra

Sosiolog og rektor Trond Blindheim ved Markedshøyskolen Campus Kristiania mener Tybring-Gjedde har en klar rolle:

- Jeg synes han lykkes veldig bra, partiet trenger typer som ham – og nestleder Per Sandberg – som rasler med sablene og minner om «hva partiet står for». Igjen og igjen. Husk, Frp hadde orkesterplass i opposisjon, dette er en stor overgang, sier Blindheim til Nettavisen.

Unge Venstre mener imidlertid at han bare gjør situasjonen verre.

- Jeg synes det fremstår useriøst av Tybring-Gjedde. Han er med på å gjøre en vanskelig situasjon verre, sier Unge Venstre-leder Tord Hustveit til Nettavisen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED