RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tybring-Gjedde tar ikke gjenvalg

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Frps omstridte Oslo-leder Christian Tybring-Gjedde trekker seg som leder i Oslo Frp.

Det bekrefter lederen i valgkomiteen, Beate Holland, overfor VG.

- Han har sendt en mail hvor han sier at han ikke tar gjenvalg. Det er synd at han trekker seg, for han har mye støtte i Oslo. Nå må vi i gang med å finne en ny leder, sier lederen i valgkomiteen, Beate Holland til VG.

- Har gjort mitt bidrag

Tybring-Gjedde bekrefter overfor Nettavisen at han har informert valgkomiteen om at han ikke stiller til gjenvalg.

- Det stemmer at jeg ikke stiller til gjenvalg som fylkesleder. Jeg har gjort mitt bidrag i den dugnaden det er å være fylkesleder, sier Tybring-Gjedde til Nettavisen.

- Nå gir jeg stafettpinnen videre og håper det er kandidater som føler seg kallet til denne jobben, og kjenner sin besøkelsestid, sier han.

- Jeg tenker ikke på noen konkrete personer, men det er mange mennesker i Oslo Frp som i dag har godt betalte jobber både i næringslivet og regjeringsapparatet, og det er på tide at de tar et tillitsverv som det jo er å være fylkesleder. Det er ganske mye jobb og belastende hvis man er aktiv som jeg har vært, sier Tybring-Gjedde.

- Klokt

Han forteller at han har tatt avgjørelsen i samråd med kona.

- Jeg har hatt en god dialog med min kone om dette. Jeg har funnet ut at det er klokt å gjøre det på dette tidspunktet.

Tybring-Gjedde understreker at han på ingen måte trekker seg eller forsvinner fra politikken.

- Jeg er Frps forsvarspolitiske talsmann på Stortinget, og er fornøyd med det.

- Respekterer avgjørelsen

Nettavisen har vært i kontakt med partileder Siv Jensen.

- Christian har gjort en god jobb som fylkesleder i Oslo. Nå sitter han i en krevende og spennende stilling som medlem av Stortingets Utenriks- og forsvarskomité. Jeg er sikker på at han kommer til å gjøre en strålende jobb og respekterer derfor avgjørelsen om å ikke ta gjenvalg som fylkesleder i Oslo FrP, sier Jensen til Nettavisen.

Tybring-Gjedde er kjent for å snakke uten filter, og har blant annet forfattet kronikker om innvandringspolitikk som har høstet enrom kritikk. Han har også gått aktivt ut og støttet begreper som «snikislamisering». Han fikk spesielt mye kritikk for kronikken «Drøm fra Disneyland», som han skrev sammen med Kent Andersen.

Les også «Det store intervjuet» Christian Tybring-Gjedde gjorde med Nettavisen: - Vi kan ikke kle opp konene våre på den måten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere