*Nettavisen* Nyheter.

Tybring-Gjedde utfordrer Skavlan til debatt

Tybring-Gjeddde vil møte Skavlan til debatt, og er svært lite fornøyd med at Skavlan-redaksjonen har gitt tilbakemelding om at en av NRKs programdirektører kan ta debatten i Skavlans sted.

Tybring-Gjeddde vil møte Skavlan til debatt, og er svært lite fornøyd med at Skavlan-redaksjonen har gitt tilbakemelding om at en av NRKs programdirektører kan ta debatten i Skavlans sted.

- Skavlan velger å gjemme seg i skjørtekantene på NRKs programdirektør når noen ønsker å stille ham til ansvar, mener Christian Tybring-Gjedde.

31.03.15 15:45

Etter at fredagens «Skavlan» ble sendt på NRK og SVT, har programleder Fredrik Skavlan stått i en klagestorm. Mange seere har reagert på intervjuet med Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson, som nå er på vei tilbake til politikken etter å ha vært utbrent og langtidssykemeldt.

Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde var blant de første som kritiserte intervjuet, og mente Skavlan trakasserte intervjuobjektet.

Tirsdag skriver han på Facebook at han har utfordret Fredrik Skavlan til debatt.

Han forteller til Nettavisen at NRK spurte ham om å delta i debatten om Skavlan-intervjuet på Dagsnytt 18 mandag, men at han takket nei til dette fordi en av NRKs programredaktører stilte i Skavlans sted.

LES OGSÅ: PR-eksperter: - Interessen for Skavlan vil øke

- Skavlan gjemmer seg

- Jeg har gjennom NRK utfordret Skavlan til debatt. Så langt uten hell. «Skavlan-teamet» mener at en av NRKs programdirektører kan møte i hans sted. Skavlan finner det altså naturlig å uforstyrret trakassere og stille seg til doms over et intervjuobjekt i sitt eget underholdningsprogram, men velger å gjemme seg i skjørtekantene på NRKs programdirektør når noen ønsker å stille ham til ansvar. Et menneskelig trekk, men særlig ærefullt er det ikke, skriver Tybring-Gjedde på Facebook.

Til Nettavisen sier han at han vil debattere med den det gjelder og ikke en annen person.

- Programdirektøren fra NRK var ikke med i programmet, det var Skavlan og ingen andre, sier han.

LES OGSÅ: Skavlan nekter å beklage overfor Åkesson

Henviser til tidligere uttalelser

Hilde Ebeltoft-Skaugrud, kommunikasjonssjef i NRK, forteller at Fredrik Skavlan ikke kommer til å delta i debatter og at han henviser til det han allerede har sagt.

-Fredrik har aldri fått en forespørsel om å møte Tybring-Gjedde. Han sier nå nei til alt og hensviser til det han har sagt tidligere, sier Ebeltoft-Skaugrud.

Kritiske spørsmål

Skavlan spurte Åkesson først om hans periode som sykemeldt, deretter ble han grillet for partimedlemmers uttalelser og omdiskuterte innvandringspolitikk.

Skavlan spurte blant annet om SD fortsatt vil gå inn for å felle enhver regjering som jobber for økt innvandring, og viste til ordbruk som «parasitter» og «jødesvin» fra personer tilknyttet partiet.

– Det er ikke noe jeg står bak, det vet du, svarte Åkesson.

LES OGSÅ:SD: - Vi krever ingen unnskyldning fra Skavlan

PFU-klager

Mandag hadde NRKs kringkastingsråd mottattt 2100 klager på intervjuet, og Sveriges Televisjon har fått nesten 900 e-poster om måten intervjuet ble gjort.

Omdømmeeksperter mener derimot at Skavlan nå vil få flere seere, og at intervjuet har økt interessen for programmet, og PR-rådgiver Rune Brynhildsen mente intervjuet var forbilledlig.

LES OGSÅ: Over 1.000 klager etter omstridt Skavlan-intervju

Pressens Faglige Utvalg (PFU) har mottatt tre klager på Skavlan-intervjuet, men for at utvalget skal kunne behandle dette må Åkesson samtykke. Ifølge Sverigedemokraternas pressekontakt er det usikkert om de vil gjøre det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.