RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tydeliggjør politiets og Forsvarets ansvar for sikring

Oslo (NTB): Regjeringen har vedtatt en ny instruks som skal tydeliggjøre politiets og Forsvarets ansvar for sikring av viktige bygg, samfunnsinstitusjoner og anlegg i en krisesituasjon.

- Det må til enhver tid, og spesielt i en krisesituasjon, være helt klart hvem som har ansvaret for sikring av hvilke objekter. Denne instruksen vil tydeliggjøre hva som er politiets og hva som er Forsvarets ansvar. Instruksen stiller også krav til koordinering og samarbeid mellom de to etatene, sier forsvarsminister Espen Barth Eide (Ap).

Det er politiet som har hovedansvaret for å sikre slike objekter mot kriminelle handlinger både i freds- og krigstid, men politiet kan be Forsvaret om bistand til å sikre sivile bygninger og anlegg utover Forsvarets ansvar for militære områder.

En gjennomgang av den gjeldende instruksen for objektsikring ble igangsatt allerede før 22. juli i fjor, og arbeidet har resultert i en ny instruks som vil inngå som et viktig ledd i oppfølgingen etter fjorårets terroranslag. Den nye instruksen ble vedtatt i statsråd sist fredag.

- Både Forsvaret og politiet vil nå få i oppdrag å gjennomgå hvilke objekter som skal sikres, og av hvem. Etatene må også planlegge og øve på denne sikringen, både selvstendig og sammen, sier justis- og beredskapsminister Grete Faremo. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere