*Nettavisen* Nyheter.

Tyfon gjør stor ødeleggelse i Kina

Shanghai (NTB-AFP-DPA): En kraftig tyfon herjer Kinas østkyst, og flere bygninger er rast sammen. Nesten to millioner mennesker er evakuert.

Tyfonen Haiku nådde kinesisk grunn sent tirsdag kveld, i Zheijang-provinsen, sør for Shanghai. Myndighetene i Shanghai, Kinas største by, frykter at det kan være snakk om den verste tyfonen siden 2005 og har evakuert 374.000 mennesker.

I naboprovinsen Zheijang er hele 1,5 millioner mennesker evakuert. Da tyfonen nådde provinsen, hadde den en vindstyrke på opptil 150 kilometer i timen, ifølge kinesiske meteorologer. Bølgene langs kysten skal ha vært opptil fem meter høye.

Kort tid etterpå avtok tyfonen i styrke, men det er ventet at Haikui, som er den tredje tyfonen i Kina på en uke, vil føre til store mengder regn i en rekke provinser på den kinesiske østkysten.

Stormen hadde onsdag morgen kuttet strømmen til 400.000 husholdninger i Zheijang-provinsen. Minst to bygninger skal ha kollapset i byen Ningbo.

Lokalavisa Dushi Kuaibao melder at to mennesker mistet livet i Shanghai etter å ha blitt truffet av fallende gjenstander. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.