*Nettavisen* Nyheter.

Tynn og trendy musikkmobil i metall

W890 er nesten så lik W880 som navnet tilsier. Men de små endringene som er gjort gjør en stor forskjell.

23.02.08 14:47

Det første du vil legge merke til når du bytter fra W880 til W890 (bortsett fra ev fargebytte) er at den har fått litt rundere hjørner, større skjerm og bedre taster. Når du åpner menyen ser du at den også har fått FM-radio. Bak på telefonen sitter et kamera som kan ta bilder med 3,2 megapiksler oppløsning. Walkman-knappen på siden er blitt større, og snarveiknappen for Internett er fjernet.

I tillegg til disse åpenbare forskjellene, så er det gjort forbedringer på nettverksdelen. W890 støtter både Edge og 3G med turbofart. Dessuten leveres telefonen med 2 GB minnekort og 26 MB internt minne.

Egenskapene til W890 er med andre ord vesentlig forbedret i forhold til W880. Til gjengjeld er telefonen blitt en halv millimeter tykkere og en millimeter bredere. I tillegg har den lagt på seg 7 gram. I praksis vil du neppe merke noe til størrelsesforskjellen.

Lokasjon
W890 har også fått en forbedret musikkspiller, programvare for lokalisering, inkludert siste versjon av Google Maps med posisjonering uten GPS. Vi paret en trådløs GPS fra Wayfinder til W890, men GPS-programmet i mobiltelefonen klarte ikke å utnytte denne. I stedet ble vi bedt om å koble til GPS-tilbehør.

(Testen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Telefonen vi fikk til test er i fargen ”Mocha Brown”, eller på godt norsk: mørk rødbrun. I tillegg finnes den i ”Espresso Black” og ”Sparkling Silver”. Chassiset er i aluminium, og Rundt skjermen ligger en smal sølvfarget ramme. En smal sølvstripe over høyttalerpartiet gir en lekker effekt. Designen må uansett beskrives som minimalistisk.

Bedre taster
I praktisk bruk er det først og fremst de nye tastene som gleder oss. De supersmale metallknappene fra W880 er erstattet med bredere knapper. Tastaturet er fremdeles lite, men det er likevel langt mer brukervennlig enn på forløperen. Menyknappene er så små at vi først fryktet at det ville bli anstrengende og føre til feiltasting. Men etter å ha brukt mobilen en stund må vi si at det har fungert overraskende bra.

Å skrive SMS er ingen sak. Noen vil kanskje synes teksten på skjermen er i minste laget, og vi finner ikke noe menyvalg som lar oss sette opp tekststørrelsen. Ordboka i W890 er den tradisjonelle T9.

Skjermen på w890 måler 2 tommer og har en oppløsning på 240x320 punkter (QVGA). Den høye tettheten mellom punktene i skjermen gjør at skjermbildet blir skarpt, men selv om skjermen er større enn på W880, så er den fremdeles i minste laget for nettsurfing.

Lyden i telefonen er god, og vi hører ikke noe sus når vi lytter til samtaler. Den innbygde høyttaleren kan fungere som en nødløsning om du ikke har håndfri i bilen, men da kan det heller ikke være mye omgivelsesstøy i kupéen.

(Testen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

ActiveSync
En annen funksjon vi har lært oss å sette pris på er e-postsynkronisering. Med W890 får vi post, kontakter og avtalebok synkronisert mot vår Exchange-server. Programmet som leser e-post gir god oversikt, og i de fleste tilfeller er den tilstrekkelig.

Men om du vil åpne vedlegg har telefonen sine helt klare begrensninger. På reise blir W890 et supplement til den bærbar PCen, og ikke en erstatning.

Kamera
Kameraet i W890 tar bilder av brukbar kvalitet i god belysning. I svakt lys lider den under savnet av blits eller fotolys. Kameraet kompenserer i en viss grad ved å forsterke signalene fra fotosensoren, men resultatet er at det samtidig blir mye støy i bildene.

Videokameraet gjør opptak med 30 bilder per sekund i QVGA-oppløsning (320x240 punkter). Klippene blir greie nok til meldninger, på mobilen og til deling på blogg, men holder ikke om du vil hente det opp på en større skjerm.

Walkman 3
Musikkspilleren er som nevnt ny, og har blant annet fått video integrert i medievalget. Spilleren viser et miniatyrbilde av plateomslaget (album art), men du kan ikke se omslagene når du blar i album eller søker etter musikk.

Klikk på bildet for å forstørre.

Som med alle de andre Walkman-modellene er også W890 utrustet med stereo håndfri der du kan koble til dine egne hodetelefoner. Ørepluggene som følger med er slett ikke dårlige, men om du vil ha full glede av musikken kan det lønne seg å bytte til skikkelige hodetelefoner.

Vi savner imidlertid fjernkontroll på ledningen, slik Sony Ericsson har levert på en del andre modeller. Telefonen har heller ikke noen sensor som snur skjermbildet automatisk, eller lar deg riste deg frem og tilbake i musikksamlingen.

W890 har raske menyer, mange tilpasningsmuligheter og høy trendfaktor. Den fungerer utmerket som musikkspiller, og vi tror den blir å finne i mange buskelommer i tiden som kommer.

Les også:
- Test: Sony Ericsson W880i – Dømt til suksess
- Her er Sony Ericsson-nyhetene
- Test: Sony Ericsson W580i – Ny Walkman i skyvedesign

Denne saken er hentet fra mobilsiden Mobilen.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.