RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tynne kan være tjukke

Sist oppdatert:
Slank? Det kan hende du er tjukk likevel, hevder forskere.

(SIDE2): Noen leger tror at det indre fettet som omgir de livsviktige organene som hjertet, lever og bukspyttkjertel – usynlig for øyet – kan være like farlig som det ytre fettet som er under huden.

Indre fett
- Å være tynn betyr ikke automatisk at du ikke er feit, sier doktor Jimmy Bell ved Imperial College, London. Siden 1994 har forskeren og hans team studert nærmere 800 personer og sjekket hvor testpersonene lagrer fett.

Ifølge resultatet har personer som holder på vekten gjennom diett, istedenfor trening, større avsetning av indre fett, selv om de ellers er slanke, skriver BBCNews.

- Hele begrepet om å være feit må vurderes på nytt, mener Bell.

Blant kvinner i Bells studie, hadde så mange som 45 prosent av personene med normal BMI overflødig nivå av indre fett. Blant menn var andelen på 60 prosent.

Advarer
Uten et tydelig tegn, som en tjukk midje, er doktorene urolige for at tynne personer beroliger seg med at siden de ikke er tjukke så er de friske.

- Selv om noen er magre, så gjør det dem ikke immune mot diabetes eller andre risikofaktorer for hjertesykdommer, sier doktor Louis Teichholz, sjef ved Hackensack Hospital i New Jersey.

LES MER OM HELSE,TRENING OG VELVÆRE HER.

Sjekk «helsebloggen» her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere