RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tynne menn blir skjøre

Sist oppdatert:
Det kan være helseulemper knyttet til det å være tynn også.

(SIDE2): Menn som har lav vekt i middelalderen øker risiko for beinbrudd, skriver Folkehelseinstituttet på sine sider.

Fedme og vektøkning gir økt risiko for mange kroniske sykdommer, og helserådene går derfor ut på å holde en stabil sunn vekt. Nå viser forskning at det også kan være helseulemper knyttet til det å være tynn. Menn som har lav vekt i middelalderen og reduserer vekten, øker risikoen for osteoporose og brudd.

Påvirket av vektendring
- Lav vekt hos middelaldrende menn var knyttet til risikoen for osteoporose tre tiår senere og denne risikoen ble betydelig påvirket av vektendring. Vektøkning reduserte risikoen, mens vekttap økte risikoen, sier professor Haakon E. Meyer ved Nasjonalt folkehelseinstitutt og Universitetet i Oslo.

1 476 menn som deltok i henholdsvis Oslo-undersøkelsen i 1972-73 og Tromsø-undersøkelsen i 1974-75 ble fulgt fram til årtusenskiftet hvor de på nytt ble undersøkt for blant annet osteoporose.

Nærmere en tredjedel hadde osteoporose blant den tynneste fjerdedelen av menn på 1970-tallet og som senere gikk ned i vekt. Ingen hadde osteoporose blant den fjerdedelen som hadde høyest vekt på 1970-tallet og som ikke hadde forandret vekten.

LES MER HELSE HER

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere