Gå til sidens hovedinnhold

Typhaine (5) sporløst forsvunnet

Moren hevder at fem år gamle Typhaine Taton forsvant midt på dagen mens de gikk i byen.

Du husker sikkert Madeleine McCann som forsvant i Portugal i 2007.

Les: - Saken er henlagt, hun er død

Nå har Frankrike fått en vel så mystisk forsvinning.

Forrige torsdag ettermiddag gikk lille Typhanie sammen med mamma i sentrum av byen Maubeuge. Typhaine gikk 50 meter foran mamma i det travle handleområdet. Ved et hjørne fortsatte Typhaine rundt hjørnet og ut av syne for mamma Anne-Sophie Faucheur.

Da hun kom fram til det samme hjørnet var datteren sporløst borte - i følge mammaen.

– Hun hadde forsvunnet i løpet av fem sekunder, har mammaen forklart til politiet, skriver Agora Vox.

Ble fengslet
Men det finnes altså ingen spor etter femåringen ved gatehjørnet.

Denne torsdagen spurte Anne-Sophie forbipasserende og folk som jobbet i butikkene ved gatehjørnet om de hadde sett Typhanie. Ingen har sett noe som helst. Deretter ringte hun samboeren Nicolas Willot som kom til senteret der Typhaine hadde forsvunnet. De to gikk sammen og rapporterte forsvinningen til politiet.

For en uke siden sa statsadvokat Bernard Beffy at politiet ikke visste hvor Typhanie hadde blitt av. Siden da har bilder blitt offentliggjort, dykkere har lett i elven Sambre som renner i nærheten.

Sporhunder har blitt brukt, og folk blitt avhørt.

Både moren Anne-Sophie Faucheur og hennes samboer Nicolas Willot ble fengslet, men er nå løslatt igjen. Bilen og huset deres er gjennomsøkt på jakt etter spor som kanskje forteller en annen historie enn den Faucheur har.

Mistenkelig
Det er nemlig noen spesielle sider ved saken som har kastet et mistenkelighetens slør over Faucheur og hennes samboer.

Frem til januar hadde Typhaine bodd sammen med faren François Taton, og gått på en skole i nærheten. Men så bestemte mamma Fauscher at datteren skulle bo med henne. Siden har ikke femåringen gått på skole.

Typhaine forsvant altså torsdag 18. juni. Noen dager tidligere, lørdag 13. juni, hadde hennes ett år gamle halvsøster blitt døpt. Da hadde ikke Typhaine vært til stede. Moren hevder at femåringen hadde vært hjemme alene.

Slike omstendigheter har gjort at franske medier har spekulert i om det er noe mer til historien enn at Typhaine forsvant i løse luften da hun gikk rundt hushjørnet.

Dette førte til at Faucheur og Willot onsdag holdt en følelsesladd pressekonferanse der de gjentok det de tidligere hadde sagt til politiet.

– Vi føler oss fullstendig lamslåtte. Det er en tomhet. Vi vet ikke noe som helt bortsett fra vissheten om at vi savner henne og at vi er sikre på at hun vil bli funnet, sa Anne-Sophie Faucheur.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her