RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyrkere bortført av Taliban

Sist oppdatert:
Kabul (NTB-Reuters-AFP): Åtte ingeniører fra Tyrkia er bortført av opprørere fra Taliban etter at helikopteret deres måtte nødlande i Afghanistan. Også en russer og en afghaner ble tatt til fange.

Helikopteret nødlandet i det østlige Afghanistan søndag kveld, opplyste visepolitisjef Rais Khan Sadeq i provinsen Logar. Det tilhører selskapet Khorasan Cargo Airlines, som mandag opplyste at det ikke hadde hatt kontakt med de to pilotene siden dagen før.

- Sikkerhetsstyrkene fant helikopteret, men personene som hadde vært om bord, var ikke der, og ble nok tatt av Taliban, sa Sadeq.

Talibans talsmann Zabihullah Mujahid bekreftet senere på dagen at bevegelsen hadde fanget personene som var om bord i helikopteret.

- De hellige krigerne ødela deretter helikopteret fullstendig ved å sette fyr på det, sa han.

Helikopteret hadde ifølge nyhetsbyrået Reuters åtte ingeniører fra et tyrkisk entreprenørselskap samt en russisk pilot og en afghansk medpilot om bord. Det kom fra Khost øst i Afghanistan og var på vei til hovedstaden Kabul, fortalte en tjenestemann i Arz-regionen der helikopteret nødlandet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere