*Nettavisen* Nyheter.

Tyrkia: – 45 utenlandske IS-rekrutter pågrepet

Tyrkiske sikkerhetsstyrker har pågrepet 45 utenlandske statsborgere som hadde til hensikt å reise til Syria for å krige med IS, melder et tyrkisk nyhetsbyrå.

Pågripelsene i Gaziantep, sørøst i Tyrkia nær den syriske grensen, har skjedd de siste tre dagene, melder nyhetsbyrået Dogan søndag. Dersom opplysningen stemmer, er det et klart tegn på at tyrkiske myndigheter styrker presset på IS, som får svært mange fremmedkrigere over grensen mellom Tyrkia og Syria.

Fredag ble 21 mistenkte IS-medlemmer pågrepet i Istanbul og andre steder i Tyrkia.

Gaziantep har lenge fungert som en inngangsport for IS-rekrutter som vil til Syria. Hit reiser de ofte med buss etter å ha fløyet til Istanbul fra sine respektive hjemland. Reisen over grensen til Syria er kort, men ulovlig.

Bare søndag ble 25 utlendinger, de aller fleste fra Tadsjikistan, pågrepet på busstasjonen i Gaziantep, ifølge Dogan. Tyrkisk politi har vært i full sving her siden fredag, og i alt skal altså 45 IS-rekrutter ha blitt pågrepet.

De mistenkte blir avhørt før de trolig deporteres til hjemlandene.

Vestlige makter har gjentatte ganger anklaget Tyrkia for ikke å ha gjort nok for å stanse strømmen av fremmedkrigere over landets 911 kilometer lange grense til Syria. Tyrkia avviser blankt anklagene og parerer med å be Vesten gjøre mer for å avlaste byrden tyrkerne bærer ved å huse 1,8 millioner syriske flyktninger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.