RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyrkia: – Én mistenkt identifisert etter bombeangrep

Tyrkiske myndigheter har identifisert en mistenkt person etter at en selvmordsbomber drepte over 30 mennesker i grensebyen Suruc mandag.

– En mistenkt har blitt identifisert, og alle tilknytninger internasjonalt og nasjonalt undersøkes nå, sa Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu i en TV-sendt tale tirsdag ettermiddag.

Han la til at det var svært sannsynlig at angrepet ble utført av en person med tilknytning til opprørere i ekstremistgruppen Den islamske staten (IS). Det er ikke klart om den identifiserte er personen som myndighetene mener gjennomførte selvmordsangrepet.

Antall døde etter angrepet har nå steget til 32 personer, mens 29 personer er innlagt på sykehus. Bomben gikk av ved et kultursenter i byen Suruc, en mil fra den syriske byen Kobani, der kurdiske styrker med støtte fra den USA-ledede koalisjonens luftangrep nedkjempet IS i januar.

Mange studenter var samlet ved kultursenteret da eksplosjonen rammet. De skulle reise til Kobani for å hjelpe til med oppbygging der.

På en pressekonferanse i Sanliurfa-provinsen, der Suruc ligger, sa Davutoglu at myndighetene vil vurdere om det skal settes opp ekstra sikkerhetstiltak ved grensa under et møte onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere