Gå til sidens hovedinnhold

Tyrkia: - 461 døde i kamper med kurdere hittil i år

Ankara (NTB-AFP): Kamper mellom tyrkiske regjeringssoldater og kurdiske opprørere har kostet 461 menneskeliv hittil i år. Til sammen er det gjennomført nesten 1.000 operasjoner mot opprørerne øst i Tyrkia, sier militære talsmenn.

Ifølge regjeringshærens talsmenn ble 373 kurdere drept i løpet av de siste ni månedene, sa talsmennene ifølge den private tyrkiske fjernsynskanalen NTV onsdag. Den kurdiske PKK-geriljaen slåss for en egen stat øst i det som i dag er Tyrkia.

De siste månedene har regjeringen i Ankara satt i verk flere større offensiver mot PKK, som har stått bak en lang rekke bakholdsangrep mot tyrkiske styrker. Flere tusen soldater, kamphelikoptre og jagerfly har deltatt i disse offensivene.

Mål for de tyrkiske angrepene er opprørernes skjulesteder både inne i Tyrkia og på den andre siden av grensen mot Irak. Regjeringen hevder PKK bruker baser på irakisk område til å forberede terroraksjoner på tyrkisk side.

PKK, som Tyrkia og mange andre land betrakter som en terrororganisasjon, gikk til væpnet opprør i 1984. Siden da har konflikten krevd rundt 45.000 menneskeliv, og president Bashar al-Assads regime i Syria anklages nå for å hjelpe opprørerne i nabolandet. (©NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar