*Nettavisen* Nyheter.

Tyrkia ber FN trappe opp hjelpen til syriske flyktninger

Ankara (NTB-AFP): Tyrkia vil at FN og verdenssamfunnet gjør mer for å hjelpe flyktninger fra Syria etter at et rekordhøyt antall har strømmet over den tyrkiske grensen de to siste dagene.

- Vi har ikke spart på innsatsen for å innlosjere syrere som flykter fra volden i hjemlandet, men hvis de fortsetter å komme i et slikt antall, har vi behov for at FN og verdenssamfunnet trår til, sa Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu i et TV-innslag fredag.

Om lag 2.800 syrere har i løpet av 36 timer tatt seg over grensen til Tyrkia. Ifølge utenriksministeren krysset de grensen for å unnslippe helikopterangrep fra syriske regjeringsstyrker.

Nærmere 24.000 syrere har til nå flyktet til Tyrkia. Strømmen er blitt dobbelt så stor siden Syrias president Bashar al-Assad lovet å iverksette fredsplanen til FN-utsendingen Kofi Annan, opplyser Davutoglu. Som følge av dette har han ringt til FNs generalsekretær Ban Ki-moon og bedt om at FN-observatører kommer til området for å se på situasjonen.

- De som gir ham (Assad) tid, bør også vite at antallet syriske flyktninger øker, og at dette utvikler seg til et internasjonalt problem, sier den tyrkiske utenriksministeren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.