RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyrkia fordømmer iranske «trusler»

Ankara (NTB-AFP): Tyrkias regjering fordømmer uttalelser fra en iransk topptjenestemann om at Tyrkia selv vil bli rammet av konflikten i nabolandet Syria.

Det tyrkiske utenriksdepartementet kaller uttalelsene fra den iranske stabssjefen Hassan Firouzabadi for «grunnløse anklager og ekstremt upassende trusler».

Firouzabadi anklaget mandag Tyrkia og andre av Syrias naboland for å bistå USA med å nå sine «krigerske mål».

- Dersom de godtar denne strategien, vil de snart innse at etter Syria vil Tyrkia og andre land stå for tur, sa Firouzabadi i en uttalelse på Sepahnews, som er det offisielle nettstedet til den iranske revolusjonsgarden.

Ordstriden fant sted bare kort tid før Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu skulle ta imot sin iranske kollega Ali Akbar Salehi for å diskutere situasjonen i Syria. Iran ønsker Tyrkias hjelp til å redde 48 iranere som er tatt til fange av syriske opprørere. Opprørerne hevder flere av iranerne er medlemmer av revolusjonsgarden, mens Iran sier de var pilegrimer.

- Tyrkia har forbindelser til opposisjonen i Tyrkia, så vi tror Tyrkia kan spille en stor rolle for å få satt pilegrimene våre fri, sa Salehi tirsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere

Mest lest