*Nettavisen* Nyheter.

Tyrkia fortsetter angrep mot syriske mål

Damaskus (NTB-AFP-Reuters): Tyrkiske styrker forsetter å angripe mål i Syria torsdag som svar på det syriske angrepet mot en tyrkisk grenseby onsdag.

04.10.12 08:40

Torsdag morgen meldes det om tyrkisk artilleriangrep mot Tel Abyad-distriktet i Syria, som ligger om lag 10 kilometer fra grensen mot Tyrkia.

Torsdag morgen samles den tyrkiske nasjonalforsamlingen til en ekstraordinær sesjon etter at regjeringen til statsminister Recep Tayyip Erdogan har bedt de folkevalget om å godkjenne nye militæroperasjoner mot Syria, melder tyrkiske medier.

Natt til torsdag ble flere syriske soldater drept da tyrkiske styrker beskjøt mål i Syria, ifølge syriske opposisjonelle.

Angrepet fant sted nær grensen mellom de to landene. Tyrkiske soldater beskjøt mål på den syriske siden av grensen som en reaksjon på et syrisk bombekasterangrep onsdag som rammet den tyrkiske byen Ackakale.

Minst fem mennesker ble drept i angrepet onsdag. Den syriske eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights melder at flere syriske soldater ble drept natt til torsdag, men dette er ikke bekreftet av andre kilder. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.