*Nettavisen* Nyheter.

Tyrkia hevder å ha drept 637 kurdiske militssoldater i Syria

 

RYKKER FRAM: Tyrkiske regjeringsstyrker og den tyrkiskstøttede FSA-militsen innledet 9. oktober en militæroffensiv mot den kurdiske YPG-militsen nordøst i Syria. Bildet viser tyrkisk-støttet milits i Tel Abyad søndag. Foto: Khalil Ashawi (Reuters)

637 «terrorister» er drept i Tyrkias militæroffensiv mot kurdisk milits nord i Syria, ifølge forsvarsdepartementet i Ankara.

16.10.19 08:33

– Til sammen 637 PKK/YPG-terrorister er nøytralisert, heter det i en melding på departementets offisielle Twitter-konto.

Tyrkiske regjeringsstyrker og den tyrkiskstøttede FSA-militsen innledet 9. oktober en militæroffensiv mot den kurdiske YPG-militsen nordøst i Syria.

Les også: Putin inviterer Erdogan til Russland

Flere titalls sivile er siden drept på begge sider av grensen, sammen med minst 130 FSA-soldater og fire tyrkiske regjeringssoldater, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

En hensikt med offensiven er å opprette en såkalt sikkerhetssone langs grensa, der president Recep Tayyip Erdogan håper å kunne bosette millioner av syriske krigsflyktninger som i dag befinner seg i Tyrkia.

Kurderne som har kontrollert området, inngikk i helgen en militær allianse med regimet i Damaskus. Syriske regjeringsstyrker har siden rykket nordover og langt på vei stanset den tyrkiske offensiven, blant annet ved å innta byen Manbij. Her hadde USA inntil for få dager siden stasjonert soldater som i flere år har vært alliert med YPG i kampen mot IS.

Russiske styrker er også på plass ved fronten, og Russland har advart Tyrkia og gjort det klart at de ikke vil tillate at tyrkiske og syriske regjeringsstyrker havner i direkte kamp med hverandre.

YPG har tette bånd til den kurdiske PKK-geriljaen i Tyrkia, som står på terrorlisten til USA, EU og Tyrkia. Et stort antall PKK-soldater kjemper i YPGs rekker.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Medlemmer av den tyrkisk-støttede SNA-militsen på vei fra Akcakale søndag. Foto: Bulent Kilic (AFP)

Amerikansk etterretning anser i likhet med Tyrkia YPG for å være den syriske grenen av PKK og dermed en terrorgruppe, men amerikansk UD fjernet gruppe fra sin terrorliste i 2017.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.