RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyrkia kaller fransk lov for rasistisk

Ankara (NTB-Reuters-AFP): Tyrkias statsminister mener en ny fransk lov er så tyrkiskfiendtlig at den kan kalles diskriminerende og rasistisk.

Loven innebærer at det skal bli straffbart å fornekte at det osmanske riket gjennomførte et folkemord mot armenerne under første verdenskrig.

Den betente saken har fått tyrkiske myndigheter til å rase mot Frankrike. Tirsdag varslet statsminister Recep Tayyip Erdogan at Tyrkia vil iverksette straffetiltak mot Frankrike «steg for steg». Landet har tidligere innstilt alt politisk og militært samarbeid med den franske regjeringen.

- Forslaget som er vedtatt i Frankrike, er å ligne med diskriminering og rasisme, og det bryter med åndsfriheten, sa Erdogan i en tale til den tyrkiske nasjonalforsamlingen tirsdag.

Kvelden før besluttet det franske senatet, som er det øverste kammeret i nasjonalforsamlingen, at en avvisning av folkemordet kan straffes med fengsel og bøter. Tidligere har underhuset gjort det samme.

Nå gjenstår bare underskriften til president Nicolas Sarkozy før loven kan tre i kraft. Det er Sarkozys parti, UMP, som opprinnelig har foreslått lovendringen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere