Mevlut Cavusoglus reise til Ramallah var det første tyrkiske besøket på dette nivået til den israelskokkuperte Vestbredden på 15 år.

Les også: Israelsk politi starter etterforskning etter begravelse

Ni nye avtaler mellom Tyrkia og de palestinske myndighetene ble signert i løpet av besøket. De dekker blant annet områder som landbruk, utdanning og handel. Sammen med sin palestinske kollega Riyad al-Maliki lovet Cavusoglu å gå videre med planer om en tyrkisk næringssone i de palestinske områdene.

– De nødvendige ordrene er gitt, det er ikke noe å tjene på å unngå eller utsette dette prosjektet, sa den besøkende utenriksministeren. Han satte også et mål om at handelen mellom Tyrkia og palestinerne skal opp i 2 milliarder dollar per år og lovet flere stipender for palestinere som ønsker å studere i Tyrkia.

Ifølge nettstedet OEC lå Tyrkias eksport til de palestinske områdene på 368 millioner dollar i 2020. Det stilvarer rundt 3,5 milliarder kroner. Handelen i motsatt retning var verdt 38 millioner dollar; brorparten av dette var import av gull.

Les også: Israel river stadig flere palestinske boliger i Øst-Jerusalem

Onsdag skal Cavusoglu møte israelske tjenestemenn som en del av den diplomatiske oppmykingen mellom Tyrkia og Israel. Han skal også på privat besøk til al-Aqsa-moskeen i Øst-Jerusalem, som er annektert av Israel.