RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyrkia spiller NATO-kortet etter skudd fra Syria

Istanbul (NTB-Reuters): NATO har et ansvar når Tyrkias grenser blir krenket, sier den tyrkiske statsministeren Tayyip Erdogan.

Tyrkia vurderer fortsatt hvordan landet skal reagere på skuddene som kom over grensen fra Syria mandag, og som såret seks mennesker.

- Vi har mange valg. Et land har rettigheter ut fra folkeretten når det gjelder grensekrenkelser, sa Erdogan til avisen Hürriyet.

- NATO har dessuten ansvar når det gjelder Tyrkias grenser, ifølge artikkel fem, sa Erdogan under en flyreise fra et besøk i Kina. Han skulle herfra videre til Saudi-Arabia for å diskutere konflikten i nabolandet Syria.

Artikkel fem i NATO-pakten sier at et angrep på ett land i alliansen er å anse for et angrep på alle land, slik at de sammen kan svare militært. Artikkelen har kun vært tatt i bruk en gang, etter terrorangrepene mot USA 11. september 2001.

NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen sa i begynnelsen av april at alliansen ikke har noen som helst intensjoner om å gripe inn i Syria, og viljen blant vestlige land til å bruke militærmakt regnes som liten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere