RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyrkia stenger ambassade i Damaskus

Damaskus (NTB-AFP): Tyrkia stenger sin ambassade i den syriske hovedstaden Damaskus. Årsaken er den stadige forverringen av sikkerhetssituasjonen i Syria, sier en tyrkisk diplomat.

All virksomhet ved ambassaden ble innstilt fra mandag morgen av, sa diplomaten som ba om å få være anonym. Han tilføyde at alt tyrkisk diplomatisk personale har reist fra Damaskus, meldte nyhetsbyrået AFP.

I morgentimene mandag kom det ikke meldinger om nye kamphandlinger i Syria, som har vært rystet av opprør det siste året. Men i helgen fortsatte regjeringsstyrkene sine angrep mot opprørernes støttepunkter i Hama, Homs og Idlib.

Opposisjonen mot president Bashar al-Assad og hans regime har vært splittet, men skal nå gjøre et nytt forsøk på å samles, melder BBC. Den største av opposisjonsgruppene, Syrias Nasjonalråd, har invitert andre organisasjoner til møte i Istanbul i Tyrkia.

Ifølge FN er mer enn 8.000 mennesker drept i opprøret som har rystet Tyrkia det siste året. Den syriske regjeringen hevder at den slåss mot «terroristiske bander», og tilføyer at rundt 3.000 medlemmer av sikkerhetsstyrkene er drept. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere