Tyrkia stenger grenseovergang mot Syria

Ankara (NTB-Reuters-DPA): Tyrkia har stengt en av sine grenseoverganger til Syria etter at to syriske opprørsgrupper støtte sammen i den syriske grensebyen Azaz.

19.09.13 14:59

- Öncüpinar-grensen stenges av sikkerhetsgrunner, og det er fortsatt forvirring om hva som skjer på den syriske siden av grensen. All humanitær bistand som vanligvis går gjennom overgangen har opphørt, sa tjenestemannen til nyhetsbyrået Reuters.

Det ble onsdag meldt om harde kamper mellom opprørere fra gruppen Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL), som har tilknytning til al-Qaida, og opprørere fra Den frie syriske hær (FSA). Ifølge syriske aktivister vant ISIL kontroll over byen. Islamistene skal ha utplassert snikskyttere på hustakene i Azaz.

- Vi vet at sammenstøtene brøt ut da ISIL forsøkte å kidnappe en gruppe europeiske leger, som vi tror er tyskere, sa Rami Abdel-Rahman, leder av eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights.

Legene var på besøk på et sykehus i området, tilføyde han.

Kampene i Azaz skal være de hardeste mellom rivaliserende opprørsgrupper siden spenningen mellom dem begynte å øke tidligere i år. En aktivist sier til Reuters at ISILs mål ser ut til å være å ta kontroll over alle bygdestrøkene nord for storbyen Aleppo. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.