*Nettavisen* Nyheter.

Tyrkia vil ha fredssamtaler med kurdere i Oslo

Istanbul (NTB-Reuters-AFP): Tyrkias statsminister Tayyip Erdogan sier han er åpen for fredsforhandlinger med den kurdiske opprørsgruppen PKK, og antyder at de kan foregå i Oslo.

27.09.12 20:09

- Vi er klare til å gjøre alt som trengs for å finne en løsning, sa Erdogan til en tyrkisk fjernsynskanal sent onsdag kveld.

- Hvis samtaler gjør oss i stand til å løse noe, la oss gjøre det, fremholdt Erdogan overfor Kanal 17, og føyde til at samtalene kanskje kan foregå i Oslo.

Slike samtaler skal ha blitt ført mellom PKK og den tyrkiske regjeringen i Oslo mellom 2009 og 2011. Tyrkiske etterretningsoffiserer møtte ledere i PKK sist gang i 2011, men samtalene brøt sammen uten resultat, ifølge AFP.

Erdogan fremholder at den kurdiske geriljagruppa, som har kjempet mot den tyrkiske staten siden 1984, må legge ned våpnene før samtalene kan bli en realitet. Utspillet kommer samtidig med at regjeringen opplever en oppgang i separatistiske angrep i de kurdiske områdene sørøst i landet.

Utenriksdepartementet vil verken bekrefte eller avkrefte at Norge har vært eller er involvert i fredssamtaler mellom Tyrkia og PKK. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.