Tyrkias regjering har kvittet seg med 350 politifolk i Ankara

Ankara (NTB-AFP-Reuters): Den tyrkiske regjeringen har fjernet 350 politioffiserer i hovedstaden Ankara. Mange av dem skal være overført til trafikkpolitiet og mer avsidesliggende politidistrikter.

04.07.14 10:34

Blant de oppsagte er sjefene for økokrim og avdelingen som etterforsker organisert kriminalitet. Politiet i Ankara vil ikke kommentere saken, men ifølge TV-kanalen NTV er det hentet inn politifolk fra distrikter utenfor hovedstaden for å erstatte de 350 som nå er fjernet.

Avskjedigelsene ble gitt natt til tirsdag og kommer i kjølvannet av at tyrkiske dommere har iverksatt en større korrupsjonsetterforskning mot flere personer i statsminister Recep Tayyip Erdogans krets.

Utrenskningen natt til tirsdag er den største i politiet siden flere av Erdogans allierte ble pågrepet mistenkt for korrupsjon 17. desember. Tidligere har også politisjefen i Istanbul fått sparken og blitt erstattet med en lite kjent guvernør uten erfaring fra politiarbeid.

Blant personene som ble pågrepet i desember, er flere forretningsfolk og tjenestemenn som står statsministeren nær. Også sønnene til tre statsråder i Erdogans regjering ble pågrepet, noe som førte til at de tre statsrådene trakk seg. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag