Tyrkisk ambassadør tilbake til Sverige

Ankara (NTB-TT-AFP): Tyrkia sender sin ambassadør tilbake til Sverige, tross Riksdagens beslutning om å stemple massakrer av armenere under første verdenskrig som et folkemord.

- Ambassadør Zergün Korutürk vil være tilbake på jobb denne uken eller tidlig i neste, sa Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu til TV-kanalen CNN-Turk onsdag.

Korutürk ble hentet tilbake til hjemlandet 11. mars, samme dag som Riksdagen erklærte at massakrene av armenere i Det osmanske riket i 1915 var et folkemord.

Den svenske regjeringen har gjort det svært klart at den ikke støtter vedtaket. Statsminister Fredrik Reinfeldt har beklaget Riksdagens beslutning overfor sin tyrkiske kollega Recep Tayyip Erdogan, noe Erdogan har beskrevet som svært positivt.

Også Kongressen i USA har erklært at massakrene av armenerne var et folkmord, noe som førte til at Tyrkia kalte hjem sin ambassadør i Washington. Utenriksminister Davutoglu sier de to sakene er ulike og at han ikke er innstilt på å la Washington-ambassadøren gjenoppta sitt arbeid nå.

- Svenskene har kommet med en tydelig unnskyldning, påpeker Davutoglu. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag