RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyrkisk Vimpelcom-krav en misforståelse

Sist oppdatert:
Telenor-datter Vimpelcom har ikke et krav på 5,5 milliarder dollar mot seg. Det sier tyrkiske myndigheter. Les om milliardbommen her
Tirsdag falt Telenor-kursen kraftig som følge av et nytt milliardkrav mot den norske telegigantens russiske mobilselskap Vimpelcom.

Grunnen var at Vimpelcoms kashakstanske datterselskap KaR-Tel fikk det Vimpelcom mente var et krav på hele 5,5 milliarder dollar fra den tyrkiske staten. Men dette viser seg å være en forhastet konklusjon.

Den russiske nettavisen Mosnews.com skriver at tyrkiske myndigheter forklarte kravet i går, onsdag.

Det viser seg nå at kravet ikke er mot KaR-Tel per se, men samlet mot konkursboet til Uzan Group.

En talsmann for tyrkiske myndigheter sier til en avis Mosnews.com siterer, at ledelsen i KaR-Tel har misforstått brevet som ble sendt. Kravet på 5,5 milliarder dollar en den totale gjelden som selskapets tidligere eier, Uzan Group, skylder den tyrkiske staten. Dette selskapet eide tidligere 60 prosent av KaR-Tel før Vimpelcom kjøpte det opp i 2004.

Et likelydende brev som KaR-Tel fikk, ble sendt til mer enn 200 selskaper som Uzan Group tidligere eide. Der blir selskapene informert om at de vil bli krevd for pengene og at de altså overtar ansvaret for kravet. Men dette betyr ikke nødvendigvis at KaR-Tel må betale noe som helst, skriver avisen.

Opp til 2002 var Uzan Group en av det mektigste industri og finansgruppene i Tyrkia. Selskapet drev med alt fra finans- og bank til telekommunikasjon og energi. Gruppen kollapset, og ble oppløst i 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere