RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyrkiske offiserer kan få nye rettssaker

Sist oppdatert:
Istanbul (NTB-Reuters-AFP): Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan åpner for at hundrevis av offiserer som er dømt for å ha planlagt statskupp, får sakene sine behandlet på nytt. Offiserene hevder at bevisene mot dem er falske.

Erdogan sier hans regjering stiller seg positiv til å behandle sakene på ny. I helgen drøftet den tyrkiske statsministeren spørsmålet med toppjuristen Metin Feyzioglu, som på vegne av de fengslede offiserene la fram forslag om gjenopptakelse.

- Først må vi få på plass det juridiske grunnlaget for ny saksbehandling. Vi for vår del er rede til å gjøre det vi kan, sa Erdogan til mediefolk sent søndag kveld, før han la ut på en rundreise i asiatiske land.

Tyrkias militære ledere har rettet hard kritikk mot masserettssakene som i 2012 og 2013 endre med at flere hundre offiserer ble sendt i fengsel. Kritikken kommer mens Erdogan og hans parti AKP ligger i hard strid med den innflytelsesrike muslimske presten Fethullah Gülen.

Gülen, som lever i eksil, nyter stor innflytelse i brede samfunnslag i Tyrkia. Striden har brutt ut samtidig som Erdogan og AKP anklages for korrupsjon, anklager som har ført til at flere ministere har måttet gå kort tid før nyvalget som skal holdes i Tyrkia i mars. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere