*Nettavisen* Nyheter.

Tyrkiske soldater drepte 16 PKK-opprørere

Diyarbakir (NTB-Reuters): Tyrkiske soldater drepte 16 kurdiske opprørere mistenkt for å stå bak et bombeangrep sørøst i Tyrkia, opplyser lokale myndigheter torsdag.

Den tyrkiske operasjonen var rettet mot opprørere som tyrkiske myndigheter mener drepte fem soldater i et bombeangrep tidligere denne uken.

De siste kampene er et ledd i en økende voldssyklus i den avsidesliggende, fjellrike provinsen Hakkari på grensen til Irak og Iran. Både tyrkiske myndigheter og analytikere mener utviklingen skyldes borgerkrigen i nabolandet Syria.

Den tyrkiske hæren sendte både bakkesoldater og helikoptre inn i området etter at antatte PKK-opprørere sprengte fire bomber mot en militærkolonne i Semdinli-distriktet onsdag. Fem tyrkiske soldater ble drept.

Det kurdiske arbeiderpartiet PKK, som innledet en væpnet kamp for en egen kurdisk stat for 28 år siden, regnes som en terrorgruppe av både USA og EU.

Mer enn 40.000 mennesker anslås å ha mistet livet i konflikten, skriver nyhetsbyrået AFP. Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan anklager Syrias president Bashar al-Assad for å støtte PKK-geriljaen og har truet med militær inngripen i Syria dersom opprørerne bruker syrisk territorium i kampen mot Tyrkia. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.