RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tysk avis: – USA overvåker hundrevis av tyske nøkkelpersoner

Sist oppdatert:
Berlin (NTB-Ritzau-AFP): USA overvåker ifølge Bild am Sonntag flere hundre nøkkelpersoner i Tyskland etter at den amerikanske avlyttingen av kansler Angela Merkel ble avslørt og stanset i fjor.

Dette opplyser en høytstående, ikke-navngitt amerikansk kilde til den tyske avisen. Det dreier seg angivelig om 320 ledere fra politikken og forretningsverdenen, inkludert innenriksminister Thomas de Maizière.

– Vi har ordre om å ikke tillate at noe informasjon går tapt etter at vi ikke lenger avlytter statsministeren direkte, sier den anonyme kilden til Bild am Sonntag.

Forholdet mellom USA og Tyskland fikk seg en trøkk da den tidligere CIA-ansatte Edward Snowden i fjor avslørte at USAs etterretningstjeneste angivelig avlyttet Merkels telefon. Talskvinne Caitlin Hayden fra USAs nasjonale sikkerhetsråd, NCS, understreker overfor Bild am Sonntag at USA samler inn samme slags informasjon som alle andre «avanserte land».

Den tyske utenriksministeren Frank Walter-Steinmeier uttrykker i et intervju i forbindelse med saken at han er trygg på at USA ikke lenger spionerer på allierte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere