Tysk delegasjon i USA for å drøfte overvåking

Washington (NTB-Reuters-DPA): De nasjonale sikkerhetsrådgiverne til Tyskland og USA møttes onsdag for å diskutere etterretningssaker.

Det var landenes første møte på høyt embetsmannsnivå siden avsløringene av USAs angivelige overvåking av den tyske statsministeren Angela Merkel.

I tillegg til de nasjonale sikkerhetsrådgiverne Susan Rice og Christoph Heusgen deltok USAs øverste etterretningssjef James Clapper i samtalene i Washington.

- Dette var et ledd i vår innsats for å fjerne noe av spenningen som har oppstått som følge av enkelte rapporter om overvåkingsaktivitet angivelig utført av USA, uttalte en talsmann for Det hvite hus.

Susan Rice tvitret at samtalene hadde vært «konstruktive» og at de vil fortsette i ukene som kommer. «Det er svært viktig at vi fortsetter å fokusere på å samarbeide for å beskytte landene våre og møte de globale truslene vi står overfor», skrev hun.

Muligheten for å styrke samarbeidet mellom amerikansk og tysk etterretning var ett av temaene som ble diskutert på møtet. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.