RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Huleforskeren Johann Westhauser ble torsdag reddet opp fra hulen han har vært fanget i i tolv dager. Disse bildene ble tatt mandag, under den langvarige redningsaksjonen.
Huleforskeren Johann Westhauser ble torsdag reddet opp fra hulen han har vært fanget i i tolv dager. Disse bildene ble tatt mandag, under den langvarige redningsaksjonen. (Reuters/NTB scanpix)

Tysk forsker reddet opp fra grotte

Sist oppdatert:
Den skadde grotteforskeren som satt fanget i Tysklands dypeste hule, er reddet ut etter tolv dager.

Redningsaksjonen har pågått i flere døgn, og den skadde forskeren lå mandag på rundt 700 meters dyp. Han ble reddet helt ut av grotten klokka 11.44 torsdag etter å ha blitt dratt opp på en båre gjennom seks kilometer gjennom mørke grotteganger og trange sprekker.

Rundt 70 redningsmannskaper var nede i hulen for å hjelpe 52-åringen opp igjen. På overflaten ventet leger og flere hjelpemannskaper.

Johann Westhauser fikk skader i hode og bryst da han ble truffet av en stein 8. juni og klarte derfor ikke å ta seg ut på egen hånd. Han er med i et forskerteam som har utforsket grotten, som ble oppdaget i 1995.

Etter uhellet klatret en av mannens kolleger ut for å be om hjelp. Det tok ham hele tolv timer å komme seg ut av den 1.148 meter dype hulen, som ligger i Bayern like ved grensen til Østerrike.

Hulen er en del av det dypeste grottesystemet i Tyskland, som består av tunneler, sjakter og grotter på i alt 19,2 kilometer. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere