RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tysk forslag skaper Tomra-usikkerhet

Sist oppdatert:
Storselskaper innen industri og handel forsøker igjen å komme unna plikten til å innføre pant, ved å foreslå i stedet å betale en skatt. Tomra-analytikere misliker den økte usikkerheten
Det er dagligvarekjedene Aldi, Edeka og Tengelmann som sammen med drikkevareprodusentene Coca-Cola og Nestle har tatt initiativet til det nye forslaget, melder nyhetsmagasinet Der Spiegel.

Bedriftene lover å betale 1,5 milliarder euro i avgifter på engangsemballasje hvis de slipper å ha et pantesystem. Men miljødepartementet sier nei.

Forsalget innebærer en lavere avgift enn den foreslåtte panten, men fordelen for den tyske staten er at pengene vil gå rett i statskassen.

- Det spres usikkerhet. Selv blir jeg veldig overrasket dersom de tyske myndighetene aksepterer forslaget, sier analytiker Trygve Lauvdal i Gjensidige Nor Equities til Dagens Næringsliv.

Ståle Bjørnstad i DnB Markets understreker at forslaget reflekterer den steke motstanden mot innføringen av panteloven, og sier usikkerheten stiger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere