RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tysk handel bekrefter panteautomat-planer

Sist oppdatert:
Den tyske detaljhandelsorganisasjonen HDE fastholder at man skal kunne innføre et nasjonalt pantesystem fra 1. oktober og at dette i stor grad vil bli basert på panteautomater
Selv om det nå fra nyttår er innført pante på bokser og engangsflasker i Tyskland, har det fortsatt hersket en viss usikkerhet om hvorvidt industrien ville forsøke seg med pantesystemer som ikke inkluderte bruk av panteautomater.

Dette ville åpenbart være negativt for Tomra, som håper å selge store volumer til Tyskland.

Men nå bekrefter den tyske handelsorganisasjonen HDE at det skal innføres et nasjonalt pantesystem innen 1. oktober, og at dette vil omfatte panteautomater.

HDE-talsmann Hubertus Pellengahr sier, ifølge Associated Press, at rundt 60 prosent av nødvendige panteautomatene vil være installert til 1. oktober, men at dette ikke vil by på problemer ved innføringen av systemet, fordi resten inntil videre kan håndteres for hånd.

Uttalelsen er i strid med spekulasjoner om at bransjen ville forsøke å trekke seg fra målet om å ha et felles pantesystem fra 1. oktober.

Foreløpig er det ikke innført et nasjonalt pantesystem som gjør at man kan få pant for alle bokser og flasker i en hvilken som helst butikk, uavhengig av hvor de er kjøpt, slik det er i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere