RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tysk minister: - Gi hestekjøttprodukter til fattige

New Education Minister Wanka talks to Economic Cooperation and Development Minister Niebel before a cabinet meeting at the Chancellery in Berlin
New Education Minister Wanka talks to Economic Cooperation and Development Minister Niebel before a cabinet meeting at the Chancellery in Berlin Foto: FABRIZIO BENSCH (Reuters)
Et forslag å gi feilmerket mat til de fattige får støtte av både den tyske utviklingsministeren og kirken.

Et forslag å gi feilmerket mat til de fattige får støtte av både den tyske utviklingsministeren og kirken. Opposisjonen i landet mener at forslaget er absurd.

Siden det ble kjent at det ble funnet hestekjøtt i burgere i Irland og Storbritannia i januar, har hestekjøttskandalen bare økt i omfang.

Lørdag bekreftet Frankrike at hestekjøtt som hadde medisiner som potensielt er skadelig for mennesker sannsynligvis har blitt solgt og spist i landet. Samtidig ble det påvist hestekjøtt i italienskprodusert kjøttdeig og lasagne-produkter.

Denne uka kom et forslag fra det tyske regjeringspartiet CDU om å gi feilmerket mat til fattige. Forslaget fikk støtte fra landets utviklingsminister, som påpeker at 800 millioner mennesker i verden sulter, skriver BBC.

– Selv i Tyskland, uheldigvis, er det mennesker som har det økonomisk tøft og som ikke har råd til mat. Jeg mener ikke vi bare kan kaste god mat her i Tyskland, sier utviklingsminister Dirk Niebel.

Opposisjonen har kalt forslaget «absurd» og ser det som en fornærmelse overfor de fattige.

Samtidig får forslaget støtte fra en høytstående representant i den evangeliske kirken i Tyskland.

– Vi som kirke ser med bekymring på kastementaliteten i samfunnet vårt. Det må undersøkes hvordan og om det går an å distribuere disse produktene, sier prest Bernhard Felmberg.

– Å kaste mat som kan konsumeres uten risiko er like ille som å feilmerke, sier han.

Hestekjøttskandalen har ført til omfattende DNA-testing av mat over hele Europa. Mandag trakk matprodusenten Nestle tilbake to produkter fra supermarkeder i Italia og Spania etter at tester viste heste-DNA i produktene. Problemet ble sporet til en tysk leverandør.

Fredag kunngjorde det tyske forbrukerrådet av de hadde funnet hest i 67 av 830 matprodukter de hadde testet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere