RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tysk minister skuffet over reformtempo i Hellas

Berlin (NTB-AFP): Den greske innsatsen for å innføre nødvendige reformer i det gjeldstyngede landet er skuffende, sier Tysklands økonomiminister Philipp Rösler.

Det er i et intervju med det ukentlige magasinet Focus at Rösler, som også er visestatsminister og leder koalisjonspartneren Fridemokratene, uttrykker skuffelsen over det han mener er tregt reformtempo i Aten.

Hellas trenger sårt å få overført neste del av redningspakken fra Det internasjonale pengefondet (IMF), EU og Den europeiske sentralbanken (ESB) - den såkalte troikaen. Utbetalingen på 31,5 milliarder euro, cirka 230 milliarder kroner, er imidlertid avhengig av at troikaens utsendinger som nå er overvåker den greske reformprosessen, gir grønt lys.

- Jeg har mistet alle illusjoner. Sammen med tysk næringsliv har jeg foreslått en rekke tiltak for den greske regjeringen, men de har knapt nok svart på forslagene våre, sier Rösler til magasinet som kommer i salg mandag.

I juli sådde Rösler tvil om hvorvidt Hellas kan bli værende i eurosonen. Ifølge ham er det lenge siden en eventuell gresk sorti var noe være redd for. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere