RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tysk pante-dilemma

Sist oppdatert:
Forviklingene rundt tysk pant tar ingen ende, noe som er frustrerende for Tomra. Nå hevdes det at panten kan få juridiske problemer enten det etableres et enhetlig system eller ikke
Det tyske magasinet Der Spiegel skriver at den tyske miljøvernministeren Jürgen Trittin står overfor et dilemma i forhold til bokspanten i Tyskland.

På den ene siden frykter de tyske konkurransemyndighetene at det blir for lite konkurranse med to systemer, fra Lekkerland/Tobaccoland og Spar-konsernet.

Men på den andre siden protesterer EU på at det ikke er innført ett landsdekkende system.

For å granske saken har de tyske konkurransemyndighetene nå i januar skrevet et brev til tysk dagligvareaktører for å kartlegge markedet for drikkevareemballasje, ifølge Der Spiegel.

Der Spiegel mener miljøvernminister, og pantetilhenger, Jürgen Trittin står overfor et dilemma: Enten blir panten erklært ulovlig av EU fordi det ikke finnes et enhetlig system, eller av konkurransemyndighetene fordi det finnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere