RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tysk panteavklaring torsdag

Sist oppdatert:
Det går mot en ny avklaring, av flere, får vi si, i den tyske pantestriden. I morgen skal det tyske overhuset stemme over panten
Torsdag skal Bundesrat, som representerer de tyske delstatene og hvor den konservative opposisjonen har flertall, stemme over to forslag som berører den tyske pantesituasjonen.

Bundesrat skal da behandle et forslag fra den konservative delstaten Hessen, som går ut på å reversere innføringen av pant på bokser og engangflasker og i stedet innføre en avgift hvis returandelen blir liggende under visse grenser.

Dette forslaget er kontant avvist av den tyske regjeringen, hvor miljøvernminister Jürgen Trittin er en klar pantetilhenger.

Dessuten har enkelte konservative delstater gått ut mot forslaget.

Derfor tror mange at Bundesrat i stedet vil gå inn for et kompromiss som er skissert av Trittin, og går ut på at dagens pantesystem videreføres, men ikke utvides til nye drikketyper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere