RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tysk panteoppstart i fare (Ny)

Sist oppdatert:
Oppstarten av et nasjonalt pantesystem for bokser og engangsflasker i Tyskland 1. oktober kan være i fare. Konkurransemyndighetene er skeptiske til den foreslåtte løsningen
(Nytt: Om kursutvikling)

Denne saken ble først sendt på vår SMS-varslingstjeneste, hvor du kan få det siste om Tomra og Tyskland, eller de viktigste nyhetene på andre aksjer du følger. Les mer her: Nyheter på SMS


Det tyske konkurransetilsynet er betenkt over det nye pantesystemet. Spesielt er konkurransedirektør Ulf Böge skeptisk til forslaget som ble kjent for snart to uker siden om å gi Duale System Deutschland (DSD) i oppdrag å drive et clearingsystem for den nye panteordningen, melder nyhetsbyrået AFT, som siterer avisen Der Tagesspiel.

Clearingsystemet er nødvendig for å få til et system hvor man kan pante i andre butikker enn der boksene og flaskene er kjøpt.

Det er innført pant på bokser og engangsflasker for brus og øl fra nyttår, men et nasjonalt, sammenhengende pantesystem er ikke planlagt innført før 1. oktober.

Kritikken fra konkurransetilsynet går dels på måten oppdraget ble tildelt til DSD på, og dels på prisingen av tjenestene som skal tilbys, som tilsynet betegner som et kartell.

Hubertus Pellengahr, som representerer bransjeorganisasjonen HDE ber om å få unntak fra konkurranselovgivningen. Dette må komme innen utgangen av mars, fordi man fra april må begynne arbeidet med systemet for å holde fristen 1. oktober, ifølge meldingen fra AFP.

Kursen falt sammen

Etter at iMarkedet meldte om de mulige forsinkelsene, falt Tomra-kursen sammen. Utover dagen onsdag forsterket kursfallet seg.

En halv time for børsslutt var Tomra-kursen ned 7,12 prosent til 31,30 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere