RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tysk politimann pågrepet for kannibal-drap

Det parterte liket er funnet nedgravd i politimannens hage.

Tysk politi har pågrepet en av sine egne, en 55 år gammel kriminaltekniker som har tilstått å ha drept og partert en mann han kom i kontakt med på en nettside viet kannibalisme.

Det parterte liket er funnet nedgravd i politimannens hage, opplyser politiet i Dresden.

– Offeret hadde helt siden ungdommen fantasert om å bli drept og spist av noen andre, fortalte politisjef Dieter Kroll under en pressekonferanse fredag.

Ifølge politiet foreligger det ingen beviser for at politimannen, som er kriminaltekniker, faktisk spiste deler av liket.

Møttes i Dresden

Politiet ble koblet inn i saken da drapsofferet, en 59 år gammel forretningsmann fra Hanover, ble meldt savnet. Undersøkelser av mannens telefon og datamaskin avdekket kontakten han hadde hatt med den nå drapssiktede politimannen.

De to skal ha begynt å kommunisere med hverandre i oktober, og de møttes ifølge politiet på jernbanestasjonen i Dresden 4. november.

– De kjente ikke hverandre personlig før det, opplyste etterforskningsleder Maik Mainda under fredagens pressekonferanse.

59-åringen ble med hjem til politimannens hus i landsbyen Hartmannsdorf-Reichenau sør for Dresden.

Småbiter

– Avtalen var at drapet skulle finne sted umiddelbart. Den mistenkte brukte en kniv til å påføre livstruende skader, noe som førte til at offeret døde, fortale Mainda.

Ifølge etterforskningslederen har politimannen lagt kortene på bordet og tilstått det bestialske drapet.

– Den mistenkte har fortalt oss at han deretter kuttet opp offeret i flere biter, blant dem mange svært små biter, og at han også kuttet bein. Den mistenkte grov deretter ned kroppsdelene på plenen, fortalte Mainda.

Ikke første gang

Tyskland er også tidligere rystet av groteske kannibal-avsløringer. I 2001 ble tyske Armin Meiwes kjent verden over som «kannibalen fra Rothenburg», etter å ha drept og spist en mannlig elsker som han hadde kommet i kontakt med via et lignende forum på internett.

Meiwes søkte etter «slaktoffer» i forumet, og kom i kontakt med en mann som ønsket å bli drept og spist.

Den opprinnelige dommen lød på åtte og et halvt år, men ble senere omgjort til livstid. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere