*Nettavisen* Nyheter.

Tysk president: - Holocaust må aldri glemmes

Berlin (NTB-DPA): Tyskland og resten av verden må aldri glemme nazistenes systematiske utryddelse av jøder. Holocaust er det mørkeste kapittelet i tysk historie, sier landets statssjef.

President Christian Wulff mante til bevissthet om disse begivenhetene da han fredag talte på et arrangement ved Wannsee utenfor Berlin. Villaen der holocaust ble planlagt, er et skammens sted for tyskerne, framholdt han.

- Dette stedet og selve navnet Wannsee er blitt et symbol på det byråkratiske organiserte skillet mellom liv som fortjener å leves, og liv som ikke fortjener det. Det er en nasjonal oppgave å sørge for at denne ufattelige forbrytelsen ikke glemmes, fortsatte Wulff.

Fredag var det 70 år siden 15 ledende nazister kom sammen til møte i villaen ved innsjøen Wannsee der planene om å utrydde jødene i Europa ble drøftet. Dette var den direkte og konkrete forberedelsen til drapene på millioner av mennesker.

President Wulff forsikret fredag at alle jøder som i dag lever i Tyskland og andre land, kan føle seg sikre på Tysklands hjelp mot diskriminering og forfølgelse. Tyskland vil også være tro mot alliansen med Israel, framholdt han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag