RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tysk protest mot gratisutdeling av koranen

Berlin (NTB-Reuters-DPA): Tyske politikere protesterer mot planer om å dele ut 25 millioner gratiseksemplarer av muslimenes hellige bok koranen. Bøkene skal gis bort blant annet til skolebarn og innsatte i fengslene.

Bak planen står en gruppe salafister eller ultrakonservative muslimer som kaller seg «Den sanne religion». Utdelingen er allerede i gang blant fotgjengerne i bilfrie områder i flere tyske byer, het det på nyhetsmagasinet Der Spiegels nettsider torsdag.

- Det som utgis for å være en ren aksjon for å utbre koranen, er i virkeligheten en finurlig måte å spre salafistisk ideologi på, sier en talsmann for innenriksdepartementet i Nordrhein-Westfalen. Dette er en av delstatene der det til helgen skal skje omfattende utdeling av bøker.

- I prinsippet er det lite som er til hinder for å dele ut religiøse skrifter. Men denne radikale salafistgruppen forstyrrer den religiøse freden i landet vårt med sin aggressive opptreden, mener Günter Krings som er nestleder for det kristeligdemokratiske regjeringspartiet CDU.

Salafistene er ifølge Der Spiegel forkjempere for en religiøs statsordning og blir av mange tyskere betraktet som en fare for dagens samfunnsordning. Myndighetene i Nordrhein-Westfalen har lenge drevet overvåking av folk som tilhører denne trosretningen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere