*Nettavisen* Nyheter.

Tysk regjering enig om budsjettforslag

Berlin (NTB-DPA-AFP): Partiene i Tysklands sentrum-høyreregjering er blitt enige om et budsjettforslag for 2014 og forslag til finansplan for årene fram til 2017. Regjeringen regner med budsjettoverskudd fra 2015.

Forslagene fra finansminister Wolfgang Schäuble ble vedtatt på et regjeringsmøte i Berlin onsdag. Tallmaterialet viser at årets store oversvømmelser i Donau, Elben og andre tyske elver fører til at regjeringens lånebehov stiger med nesten en tredel.

Det kommer dermed opp i 25,1 milliarder euro eller 200 milliarder kroner, åtte milliarder euro mer enn i år. Likevel regner regjeringen med at den i den kommende budsjettperioden vil kunne gå i gang med arbeidet med å redusere Tysklands statsgjeld.

Underskuddet på statsbudsjettet vil falle til 6,2 milliarder euro eller snaue 50 milliarder kroner i 2014, går det fram av budsjettforslaget. Fra 2015 av vil underskuddene være snudd til overskudd, selv om de i første omgang blir små, spår den tyske regjeringen.

Finansminister Schäuble og hans folk kan glede seg over ekstremt lave renter på statlige lån, økende skatteinntekter og god sysselsetting. Opposisjonspartiet sosialdemokratene mener regjeringen burde ha begynt nedbyggingen av statsgjelden langt tidligere. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.