*Nettavisen* Nyheter.

Tysk regjeringspartner sier nei til partiforbud

Berlin (NTB-DPA): En av partnerne i den tyske koalisjonsregjeringen sier nei til forbud mot det høyreekstreme Nasjonaldemokratiske parti NDP. De liberale Fridemokratene (FDP) kan ikke godta et slikt forbud.

Partisjef Philip Rösler, som også er visestatsminister og økonomiminister, sa mandag at han og hans fire partifeller i regjeringen ikke kan slutte seg til et forslag mot NDP. Det betyr ifølge nyhetsbyrået DPA at regjeringen trolig må oppgi planene om et forbud.

- Dumhet kan man ikke forby, sa Rösler.

Statsminister Angela Merkel, som leder en koalisjon mellom de konservative partiene CDU/CSU og FDP, har tidligere sagt at regjeringen vil legge fram et enstemmig forslag om forbud for den tyske forfatningsdomstolen.

Forbundsrådet, som er førstekammer eller «overhus» i den tyske nasjonalforsamlingen, har allerede vedtatt et forslag om å forby NPD. Partiet regnes som rasistisk og høyreekstremt og fører en språkbruk som minner om Hitler-tidens nazister.

Opposisjonspartiet De grønne har ikke bestemt seg for om det vil støtte et forslag om å forby NPD. Store deler av partiet er skeptiske til forslaget, fordi de tviler på om det juridiske grunnlaget for et forbud er til stede. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.