RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyske Bild beinhardt ut mot Kypros

Hamburg (NTB): - De er blakkere enn noen kirkerotte, og så kommer de og skal bestemme over oss! Tysklands største avis, tabloiden Bild, er ikke nådig i sin dom over det påtroppende kypriotiske EU-formannskapet.

Mange tyskere er sinte over det de betrakter som urimelige krav om at de skal hjelpe søreuropeiske EU-partnere ut av det økonomiske uføret. Søndag var det Kypros som fikk unngjelde på Bilds nettsider.

- Den blakke øya overtar makten i Europa, het det i avisens oppslag. - Europeiske diplomater himler med øynene, og vil ikke love noe godt for arbeidet med å redde euroen de neste seks månedene, skrev Bild.

Men avisen påpeker at kypriotiske politikere selv legger lista høyt: - Vi vil bevise at Kypros kan gjøre storverk og mestre denne oppgaven like bra som noe annet europeisk land, sier talsmannen Kostas Giennaris.

Det er første gang siden Kypros ble tatt opp som medlemsland i mai 2004 at landet nå skal lede hele EU. Arbeidet ble innledet søndag, mindre enn en uke etter at kypriotiske ledere måtte gå med lua i hånda til Brussel og be om økonomisk krisehjelp. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere