RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyske Bundestag vedtar panteendring

Sist oppdatert:
Den tyske Bundestag stemmer for miljøvernminister Jürgen Trittins endringer av det tyske emballasjedirektivet
Nytt: Kommentarer fra Tomra

Som ventet på forhånd stemte Bundestag for endringen av det tyske emballasjedirektivet.

Det betyr at det innføres pant på alle bokser og flasker i det tyske markedet. Schrøders regjering, med miljøvernminister Jürgen Trittin i spissen, har jobbet for en innføring av totalpant på bokser og flasker i Tyskland. Med flertall i Bundestag, gikk regjeringens forslag igjennom.

Likevel er det utfallet i det tyske overhuset Bundesrat, som er mest spennende for pantetilhengerne. Her har ikke Schrøders koalisjon av SPD og De grønne flertall. Forslaget til endringer skal opp i Bundesrat til høsten, men på forhånd ser det ikke lyst ut for Trittin & Co.

I den nye bestemmelsen ekskluderer økologisk vennelig emballasje og melkekartonger. Også vin, sprit og barnemat slipper pant, skriver nyhetsbyrået AP.

Til iMarkedet sier IR-ansvarlig i Tomra, Fredrik Witte, at det nye pantedirektivet også har fjerne 72 prosents grensen. Til nå har direktivet hatt en grensen på at at 72 prosent av emballasjen skal resirkuleres.

- Man kan si at panten nå blir evigvarende, sier Witte til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere