RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyske fornøyelser

Sist oppdatert:
Det tyske landslaget i fotball er kjent for å ha orden i rekkene. Attraksjoner som øl og biler er også satt inn i en bestemt form.

(SIDE2): Hver dag fremover skal 11 mann gjøre sitt beste for fedrelandet under fotball-vm i Tyskland. De er staute representanter for alle de der hjemme, og samtidig ambassadører for en hel verden.

Her er 11 grunner til å besøke Tyskland:

11. Mens andre bygger murer folkegrupper, er man i Berlin mest opptatt av samling og forbrødring. Gjennom deler av byen står fortsatt det synlige beviset på at det var et klart politisk skille mellom øst og vest. Nå kan alle nyte storbyens mangfold av restauranter og gallerier.

Rester av Berlin-muren langs Niederkirchstrasse.
10. Bamberg skal være en av de vakreste byene i Tyskland. Bygningsmassen i den lille byen langs elven Regnitz overlevde bombingen under den andre verdenskrig. Her går det både an å få med seg middelalderslott og grufulle historier om hekseprosesser.

9. Er du hekta på togreiser er Tyskland et aldri så lite mekka. Jernbanene Rasender Roland i Rügen, Molli i Bad Doberan, Harzquerbahn, Wuppertaler Schwebebahn, H-Bahn i Dortmund og Schwebebahn Dresden skal være ekstra fine strekninger for de som vil slappe av på reisen.

8. Ta sjansen på en Bratwurst. En seriøs pølse som tyskere ikke spiser om de er bekymret for å passe inn i sine lederhosen. Sennep og sauerkraut følger gjerne med dette kalorifylte kjøttstykket.

7. Schloss Herrenchiemsee i Bavaria slår det meste i overdådighet. Da passer det jo ekstra godt at uttrykket kitsch kommer av det tyske ordet «verkitschen». Kong Ludwig II bygde dette slottet både for å vise frem sin velstand og for å vise sin kjærlighet til kong Louis XIV.

6. Bilindustriens hovedstad i Tyskland, Stuttgart, har to museer som kan friste flere enn de fartsglade. Mercedes-Benz-museet kan med rette nyte godt av en god porsjon anseelse, der de presenterer bilmerkets historie fra Daimlers originale verksted til dagens superbiler.

5. Wankendorf er en by i Tyskland som ikke var helt heldig med navnet. Her er det bare å ta med seg fotoapparatet og ta et bilde av byskiltet. Byen ligger bare litt sør for Kiel.

4. Naken solbading er ikke noe problem i midten av Berlin. En del av Tiergarten er satt av til soling uten klær. Parken var tidligere et reservert jaktområde for de kongelige, men nå er det en helt annen form for jakt som pågår.

3. Loveparade i Berlin 15. juli er en stor begivenhet for de som like høy musikk og enorme folkemengder. Paraden består av store trailere som transporterer enorme lydanlegg. Lettkledde dansere henger rundt vinylkuskene som spiller den hardeste musikken. Her er det bare å ta på seg danseskoene.

2. Brauhaus er betegnelsen på små bryggeri. Mikrobryggeri som selger sine produkter direkte til sine kunder. Ofte selges det mat i de samme lokalene, som heller ikke står tilbake for kvaliteten på ølet.

1. Øl betyr enormt mye for tyskere og her er det også de velkjente renhetslovene som gjelder. Dermed skulle enhver anledning til å slukke tørsten være en nytelse. Sammenlign gjerne prisene med uteserveringen hjemme i Norge. Du blir garantert fornøyd.

(Kilde: Wikipedia/Lonely Planet)

Les også:Mer enn bare fotball

Mer om fotball VM finner du her.

Les flere reisesaker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere